Open tennisdagen 2015

Dit jaar wordt voor het tweede jaar de Tenniskids World Tour gespeeld. Deze nieuwe competitie is opgezet door de KNLTB en bestaat uit negen speelweken. De Tenniskids World Tour is gekoppeld aan de ATP/WTA World Tour. Door het nieuwe systeem te koppelen aan de ATP/WTA World Tour wordt een verbinding gelegd met de helden van het tennis. Kinderen spelen korte wedstrijdjes, volgens een zeer informeel systeem.

Voor zowel de ‘rode’ als de ‘oranje’ kinderen wordt er iedere eerste zondag van de maand gespeeld. Op deze manier spelen kinderen bijna het hele jaar wedstrijden. In de maanden december, januari en februari wordt er niet gespeeld. De wedstrijden worden gespeeld in teamverband. Teams in Rood bestaan uit 1 tot wel 12 spelers. Teams in Oranje bestaan uit 2-8 spelers.

Rood

Alleen de deelname aan een rode World Touractiviteit telt. Tijdens de dag is er een winnend team maar de resultaten van de spelers en het team worden nog niet vastgelegd of bijgehouden. Kinderen spelen wedstrijdjes tot 7 punten, serveren om de beurt en net zoals op Wimbledon mag je ook onderhands serveren als de bal maar niet eerst stuit. De wedstrijden in Rood duren in totaal maximaal 1,5 uur. Tussendoor is het mogelijk dat een kleine pauze wordt ingelast. Bij een aanvangstijd van 9.00 uur is het dus mogelijk om rond 11.00 uur verder te genieten van de vrije zondag.

Oranje

Het doel van de tour is om zoveel mogelijk punten voor je eigen Tenniskids resultaat te halen. Uiteindelijk is het mogelijk aan het eind van het seizoen een bronzen, zilveren of gouden World Tour badge te behalen. Op een speeldag komen 4‐6 oranje teams bij elkaar. De spelers van deze teams spelen wedstrijden tegen elkaar. Iedere gewonnen wedstrijd betekent punten voor het World Tour resultaat. Aan het eind van de dag wordt er een winnend team bekend gemaakt. De onderlinge resultaten van de teams worden niet zichtbaar gemaakt in bijvoorbeeld een poulestand. Er is dus nog geen vergelijk tussen teams. Wedstrijden worden gespeeld om ‘best of three’ tie break sets. De Tenniskids World Tour wedstrijd in oranje zal ongeveer 2,5-3 uur duren.

Flexibel

Door te werken met teams waarbij het niet uitmaakt uit hoeveel spelers de teams bestaan ontstaat er niet direct een probleem als een kind een keer niet mee kan doen door vakantie, ziekte of de trouwdag van opa en oma. Ook het spelen in gemengde teams helpt om het system flexibeler te maken. Jongens spelen dus gewoon hun wedstrijden tegen meisjes.

Terug

Ander nieuws