TCB voor een dag Indian Wells

Het nieuwe seizoen van de jeugdcompetitie van de KNLTB is begonnen. Maar liefst 50 kinderen in de leeftijd van 5-9 jaar bezochten zondag 8 maart onze tennisclub voor de eerste speeldag van de World Tour. Een opvallende combinatie van winterjassen en zonwerende caps kleurde de banen. Ondanks het vroege tijdstip straalt het enthousiasme van de gezichten. De spelertjes hebben er duidelijk zin in.

De World Tour competitie is landelijk succesvol opgepakt. De competitie bestaat uit negen speelmomenten, verdeeld over meerdere maanden in het jaar. Elke speeldag staat in het teken van een wereldstad die de profs ook aandoen binnen de ATP World Tour. Deelnemende kinderen hebben tijdens deze speeldagen de mogelijkheid om op laagdrempelige wijze en op gelijkwaardig niveau tegen kinderen van andere tennisverenigingen in de regio te tennissen.

Afgelopen zondag  speelden in Beltrum de groepen Rood 1 en 2. Een met stoepkrijt getekende Amerikaanse vlag bij de entree liet overduidelijk zien dat deze keer de Indian Wells op het programma stond. Jeugdcoördinator Michel Ballast zorgde in een korte introductie voor een heldere uitleg en had volledig de regie in handen. Per tweetal gingen de spelers de baan op om gedreven de strijd met elkaar aan te gaan. Helemaal in het teken van de Indian Wells kregen de kinderen in de pauze een snoepje in de vorm van een hamburger en aan het einde een bekertje popcorn. Bij elke winstpartij mochten de kinderen een ‘hoedje’ op de daarvoor bedoelde standaard schuiven. Aan het einde telden ze hardop mee hoeveel hoedjes hun team verzameld had en wisten ze de einduitslag. Het fanatisme van sommige spelertjes was opvallend, nog opvallender was het plezier dat iedereen – jong en oud – uitstraalde. Mede dankzij een grote groep vrijwilligers die hielpen in de begeleiding en met het tellen, is het een geslaagde ochtend geworden.

 

Terug

Ander nieuws