G-tennis krijgt een basis in de Achterhoek

Als onderdeel van de Special Olympics vond het tennistoernooi afgelopen weekend plaats op de banen van LTC De IJsselweide in Gendringen. De hoop bestaat dat het zogenaamde G-tennis meer navolging krijgt in de regio, juist na afloop van het evenement.

“Als je de doelgroep ziet waar je het voor doet, is het de inzet meer dan waard”, aldus Theo Stok van LTC De IJsselweide, die als mede-organisator verantwoordelijk was voor het evenement in Gendringen. Tientallen deelnemers deden vol overgave mee aan het toernooi op de zonovergoten banen. “Het ging goed”, vertelt sporter Fetanet Glatz, die uit Rotterdam afreisde naar Gendringen om mee te doen. “Ik heb een wedstrijd verloren, maar ik kan nog winnen. En het geluk is dat het mooi weer is, dus ik ga mijn best doen.”

Hoewel LTC De IJsselweide op dit moment geen speciale tak voor G-tennis heeft, staan ze er zeker voor open. TC Beltrum, een van de deelnemers aan het toernooi, hoopt dat het G-tennis als een olievlek door de regio gaat verspreiden. “In Lichtenvoorde hebben ze een club met G-tennis en in Winterswijk gaan ze ook aan de slag”, weet coach Willy Bennink. “Langzamerhand willen we andere mensen en verenigingen motiveren om ermee aan de slag te gaan.”

Bron en met dank aan:  http://www.regio8.nl/g-tennis-krijgt-voet-aan-wal-in-achterhoek/nieuws/item?1086188

Terug

Ander nieuws